The Last Sentinels: Heroes, from Near and far Jimmy Nelson

Fabrique des Lumières, Amsterdam

 

Tijdelijk te zien! 

Dit is ‘The Last Sentinels: Heroes, from near and far’. Een overweldigende hommage aan de mensheid. Laat je inspireren door een virtuele vertaling van het oeuvre van de Nederlands-Britse fotograaf Jimmy Nelson. Samen met Jimmy Nelson Studio presenteren wij een zintuigprikkelende tijdelijke expositie. 

In deze expositie worden Jimmy Nelson’s iconische foto's van The Last Sentinels getoond in levensgrote proporties met een combinatie van fotografie, film, animatie en geluid. De expositie wordt versterkt met beelden uit Jimmy Nelson’s nieuwste project: Between the Sea and the Sky.

Between the sea and the sky: een ode aan Nederland 

Het nieuwste boek van Jimmy Nelson ‘Between the Sea and the Sky’ is een ode aan Nederland. Jimmy Nelson besefte tijdens de recente wereldwijde reisbeperkingen dat hij niet naar de uiteinden van de wereld hoeft te trekken om uitzonderlijke menselijke schoonheid te ontdekken.

‘Between the Sea and the Sky” is een tocht langs de overgebleven traditionele culturen van Nederland en brengt deze middels intieme portretten en iconische landschappen in beeld.

Jimmy Nelson

Jimmy Nelson (1967) heeft zijn hele leven lang oorspronkelijke culturen gefotografeerd, wat in 2013 zijn eerste boek ‘Before They Pass Away’ opleverde. Vijf jaar later volgde ‘Homage to Humanity’ (2018). Nelson plaatst de mensen voor zijn camera op een voetstuk, waarmee hij buitengewone en vaak bijna vergeten gemeenschappen een waardig en zichtbaar platform geeft. Met zijn gepassioneerde portretten viert hij de menselijke diversiteit en schoonheid. 

Duur expositie: 40 minuten 

Télécharger

PERSBERICHT Oeuvre Jimmy Nelson komt tot leven in Fabrique des Lumières-pdf

Laura Damen
laurha@gardeners.nl 

Partager sur

Galerie d’images

Connectez-vous pour pouvoir télécharger les photos et les vidéos.
Pour obtenir vos identifiants, veuillez vous inscrire.
Connexion